Van hulpeloosheid naar een noodkreet naar de Schepper

laitman_221.0Er zijn verschillende oefeningen om tot een gebed tot de Schepper te komen. Allereerst is het noodzakelijk om te erkennen dat wij in werkelijkheid al met de Hoge Kracht verbonden zijn en dat wij in het veld van Zijn handelingen leven.

Als wij dat niet beseffen, lijken we op kinderen die er in hun naïviteit geen flauw vermoeden van hebben dat hun moeder voortdurend op hen let, zij denken dat ze alleen zijn. De groep moet ons voortdurend het gevoel geven dat wij in het krachtenveld van de Schepper leven.

In werkelijkheid vult de Schepper de gehele wereld, maar deze ervaring is voor ons verborgen. De vrienden in de groep zijn echter in staat om ons dat gevoel te geven. En hoewel ik me niet afhankelijk voel van de Schepper en ik Zijn invloed die er van moment tot moment is – waardoor Hij mijn bestaan in stand houdt en mij corrigeert en leidt – niet voel, kan de groep deze gevoelens in mij opwekken.

Wij moeten onze vriend laten zien dat hij een verbinding met de Schepper heeft, dit is het belangrijkste, al het andere zijn alleen middelen om elkaar te steunen. Dit brengt ons naar het gevoel dat wij afhankelijk zijn van de Hoge Kracht, eerst is dit egoïstisch, voor onszelf, om het beter te hebben. Maar daarna ga ik nadenken over een manier om het allemaal beter te hebben, het is namelijk onmogelijk om als individu de Schepper te wekken, dat kan alleen in een Ten

Hoe meer Tens op deze manier gaan werken, hoe groter onze kracht en onze mogelijkheid om de Hoge Kracht te wekken. Wij zullen voelen hoe de Schepper ons nader komt. Op deze manier ontwikkelen wij geleidelijk onze zintuigen: over dit werk gaat ons hele leven, onze hele spirituele ontwikkeling.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 6/26/18, Lesson on the topic “From Helplessness to Crying Out to the Creator”

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed