Korte Kabbalah Tips – 28-1-2018

281.01Vraag: Als een vrouw haar eigen wereldbeeld heeft, is de zin van het leven voor haar dan ook enigszins anders?

Antwoord: Een vrouw wil een gezin hebben en voor zichzelf en haar kinderen dingen vormgeven. Op die manier voelt zij dat ze tot ontplooiing komt.

Vraag: Is er in de Wijsheid van Kabbalah verschil tussen de zin van het leven en het doel van het leven?

Antwoord: De zin van het leven is dat we hechting aan de Schepper bereiken, het doel van het leven is dat wij de gehele mensheid hier naartoe leiden.

Vraag: Waarom zijn er op het niveau van onze wereld tegenstellingen die niet opgelost kunnen worden? Zijn dit obstakels die de Schepper ons op elk niveau in de wereld geeft?

Antwoord: Zeker. Het is onmogelijk om problemen op te lossen op het niveau waarop ze zich in onze wereld voordoen. Om problemen op te lossen, is het noodzakelijk om naar het volgende niveau op te stijgen, daar komt namelijk alles vandaan. Daarom ontdekt deze wereld altijd alleen het eigen falen.

Vraag: Waarom heeft de Schepper aan mensen de mogelijkheid gegeven om elkaar aan te voelen en te helpen als daarachter geen hogere bedoeling aanwezig is?

Antwoord: Dit heeft zeker een hogere bedoeling! Door deze problemen – gebrek aan begrip, verdeeldheid en steeds meer afhankelijkheid van elkaar in onze globale wereld – worden wij er geleidelijk toe genoodzaakt om ons tot één geheel met elkaar te verbinden. Dan zullen wij, in dit geheel, de ene Hoge Kracht ontdekken die ons als één enkel systeem geschapen heeft, als één enkele persoon.

Vraag: Werd er een paar duizend jaar geleden meer geleden of waren mensen toen minder gevoelig?

Antwoord: Het is mogelijk dat grote groepen mensen toen meer hebben geleden, maar er minder gevoelig voor waren.

Vraag: Was in het verleden een primitief mens gelukkiger?

Antwoord: Ja, alles wat hij bezat kwam uit de natuur en dat was goed voor hem.

Vraag: Is het proces waardoor wij de zin van het leven bereiken afhankelijk van het kennen van de wetten waarmee de Schepper de wereld heeft geschapen?

Antwoord: Jazeker. In principe leren wij al die wetten door de eenheid tussen ons. Dus we hoeven niet te verlangen naar unieke kennis. Alles wat nodig is, zien en leren we door ervaring.

Vraag: In de loop van het leven lijdt een mens. Betekent dit dat de zin van het leven samengevat kan worden als hechting aan de Schepper, betekent dit bevrijding uit het lijden?

Antwoord: Ook bevrijding uit het lijden maakt deel uit van de zin van het leven, hoewel dit niet de ware zin is. De Schepper bereiken gaat namelijk samen met een gevoel van vreugde en een enorm groot geluk, een gevoel van eeuwigheid en heelheid. Dit zijn echter allemaal bijkomende gevoelens.

From a Kabbalah lesson in Russian 1/28/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: