Korte Kabbalah Tips – 21-1-2018, Deel 1

laitman_627.1Vraag: In de Hebreeuwse taal zijn er verschillende benamingen voor de Schepper, wat betekent het meest gangbare woord voor de Schepper: “Bore” volgens de Wijsheid van Kabbalah?

Antwoord: Bore” is de Schepper. De betekenis van het woord “Schepper” is “generator”. Het concept “Schepper” heeft betrekking op de gehele schepping en het woord “generator” wordt in relatie tot iets speciaals gebruikt.

Vraag: Volgens u hebben de woorden “Schepper” en “Natuur” dezelfde betekenis. Kunnen we zeggen dat het woord “Schepper” en het woord “waarheid” hetzelfde betekenen, dat de ziel door de waarheid gecorrigeerd wordt en de waarheid een mens helpt om een partner te worden van de generator?

Antwoord: Dat klopt.

Vraag: Waarom gaat het voelen van de Schepper samen met een toename van seksuele energie? Is die energie in alles aanwezig?

Antwoord: Ja. Als een mens dichterbij de Schepper komt, dichterbij geven door middel van de Kabbalistische nabijheid van de vrienden, doet zich tegelijkertijd een toename van seksueel verlangen voor, het is het basisverlangen van de mens. Er wordt in Kabbalistische boeken over geschreven.

Vraag: Er staat geschreven dat de Schepper ons “naar Zijn beeld en gelijkenis” heeft geschapen. Wat betekenen “beeld” en “gelijkenis”?

Antwoord: De Schepper heeft een verlangen om te ontvangen geschapen met een neiging naar geven en liefde. Later “viel” dit verlangen uit deze staat naar de tegengestelde staat, naar ontvangen en haat.

Vraag: Is de mensheid onbewust in hechting met de Schepper?

Antwoord: De mensheid is in een complete hechting met de Schepper, maar voelt het niet. Het is onze opdracht om tot het ware voelen van de Schepper te komen en om zover te komen, moeten we de Wijsheid van Kabbalah gebruiken.

Vraag: Wat is een “Minyan”?

Antwoord: Een “Minyan” is een systeem dat zorgt voor de eenwording van mensen, ze zijn verdeeld in groepjes van tien. Dit komt uit de Wijsheid van Kabbalah.

Vraag: Bestaat er iets wat de Schepper niet kan doen?

Antwoord: Op die manier kunnen we onmogelijk over de Schepper spreken, want Hij is een constante Kracht. De Schepper is de permanente eigenschap van goedheid en absoluut geven.

Vraag: Kunnen we zeggen dat alle emoties van de mens de Schepper zijn, maar dan in een verborgen vorm?

Antwoord: Ja.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/21/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed