Het onbekende onthullen

laitman_253Vraag: Wetenschappers in onze wereld discussiëren altijd met elkaar en zijn het voortdurend oneens. Iedereen promoot zijn eigen theorie. Hoe werkt dat tussen wetenschappers in Kabbalah?

Antwoord: Als een wetenschapper in Kabbalah precies weet op welk niveau hij leeft en alleen vanuit het niveau van de spiritualiteit die hij bereikt heeft spreekt, zonder zich bezig te houden met iets wat hij nog niet heeft onthuld, is hij een ware wetenschapper en kan men op zijn conclusies vertrouwen.

Als een Kabbalist niet in staat is om helder te formuleren op welk niveau hij leeft en hij gemakkelijk over zijn eigen grens kan “heenstappen”, is dat wat hij op dat gebied in spiritualiteit bereikt denkt te hebben, niet betrouwbaar. Dan houdt hij zich bezig met allerlei gissingen, aannames en soms ook onjuistheden. Kabbalisten schrijven hier zelf over.

Baal HaSulam heeft in dit verband een boek geschreven over een groot Kabbalist van de 17e eeuw, die op onjuiste wijze een volledige fase op weg naar het bereiken van de Hoge Natuur heeft beschreven. In Kabbalah gebeurt dit ook, zoals in iedere andere wetenschap.

Kabbalisten kunnen, net zoals andere wetenschappers, diverse meningsverschillen hebben met elkaar en elkaar bekritiseren. Dit kan tot uitdrukking komen in hun kennis, hun aannames, tekeningen en vele andere dingen.

Met andere woorden: Kabbalah lijkt op een gewone wetenschap wanneer iemand in aanraking komt met de onthulling van iets onbekends.

From the Kabbalah Lesson in Russian 3/11/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed