Helpt angst om jezelf beter te leren kennen?

laitman_268.02Vraag: Helpt angst om jezelf beter te leren kennen?

Antwoord: Angst is een heel noodzakelijke vorm van het innerlijke bestaan, want het egoïsme – het verlangen om te genieten – voelt ofwel leegte of vervulling, namelijk angst of bevrijding.

Angst is dus de meest natuurlijke vorm van het egoïstische bestaan. In onze wereld bestaan er ruim 800 soorten angst. Door al deze soorten angst, bestuderen wij onszelf.

Vraag: Is er in Kabbalah een methode om boven de angst uit te stijgen?

Antwoord: Natuurlijk! Het is het allerbelangrijkste om de grootheid van de Schepper in jezelf te bouwen, dat zal je helpen om boven de angst uit te stijgen. Angst zal constant druk uitoefenen en je in de linkerlijn tot hulp zijn, in de rechterlijn stijg je er bovenuit. Zo kom je verder.

Met andere woorden: boven het egoïsme uitstijgen, betekent: boven de angst uitstijgen. Een mens voelt zich elk moment in het leven angstig, ook zonder zich daarvan bewust te zijn. Jezelf voelen is namelijk de verwerkelijking van angst: “Wat is er aan de hand met mij? Welke innerlijke en uiterlijke problemen moet ik nu verbergen, isoleren, en waar moet ik me tegen beschermen?” Alles wordt uitsluitend door de bewustwording van angst in evenwicht gebracht.

Vraag: Hoe kan een mens deze ongemakkelijke staat in evenwicht brengen?

Antwoord: Dat kan alleen door boven jezelf uit te stijgen: door restrictie (Tzimtzum) – scherm (Masach) – terugkaatsend Licht (Ohr Hozer).

Vraag: Tegenwoordig wordt er veel geld uitgegeven aan antidepressiva die ons helpen om van onze angsten af te komen. Betekent dit dat angst in de loop van de tijd toeneemt?

Antwoord: De mensheid gaat nu door een heel interessante periode van nauw met elkaar verweven zijn heen, dit vindt plaats door virtuele netwerken, etc. En dit zal toenemen.

De mens zal vele problemen, angsten en bezorgdheid ervaren, want doordat men door dit mechanisme met elkaar verweven raakt, draagt eenieder zijn angst over naar anderen. Hierdoor corrigeren wij veel in elkaar.

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/11/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: