Gematria – de taal voor het beschrijven van de Hoge Wereld

Laitman_151Vraag: Vinden we de logica van onze wereld in spiritualiteit terug? Is daar twee plus twee bijvoorbeeld ook vier?

Antwoord: In spiritualiteit vinden we de logica van onze wereld niet terug. Rekenkunde bestaat daar niet, maar er zijn daar veel andere soorten berekeningen, afhankelijk van waarmee je aan het werk bent. Op verschillende niveaus bestaan er verschillende soorten wiskunde.

Vraag: Is spirituele rekenkunde de Gematria van de woorden? Houdt dit verband met het verlangen?

Antwoord: Natuurlijk, want iedere letter op zich vertegenwoordigt de combinatie van verschillende verhoudingen van de krachten van geven en ontvangen, elke letter creëert één bepaalde basisvorm. Daarom vormen de 22 letters van het Hebreeuwse alfabet de basis.

De eerste negen letters corresponderen met de negen Sefirot van Bina, de daaropvolgende negen letters zijn de negen Sefirot van Zeir Anpin, en de laatste vier letters zijn de vier Sefirot van Malchut. Er zijn nog vier extra letters, deze vertegenwoordigen de Parsa.

Vraag: Vertegenwoordigt elk element van de letters – de punt, de horizontale lijn en de verticale lijn – al deze krachten?

Antwoord: Ja. Letters vertegenwoordigen een specifieke combinatie van krachten van geven en ontvangen. Er zijn geen andere combinaties mogelijk.

De Schepper heeft het verlangen om te ontvangen geschapen (een zwart punt). Tijdens het ontwikkelingsproces van het verlangen, oefende Hij constant invloed uit op dat punt en zo ontstonden er onder Zijn invloed allerlei combinaties. Daarom contrasteert het zwarte punt met de achtergrond van wit Licht, hierdoor wordt de correlatie tussen het Hoge Licht en het punt, de verlangens, weergegeven. Dit creëert 22 vormen.

De wetten van Gematria zijn overal hetzelfde, de tien Sefirot veranderen niet. Dit is echter niet waarneembaar in de wiskunde van onze wereld. Gematria is één van de talen waarmee de Hoge Wereld en de processen daarin, worden beschreven. Dit is de taal van Kabbalah.

From the Kabbalah Lesson in Russian, 2/25/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: