Geboorte en dood in spiritualiteit

laitman_571.03Vraag: Wat is geboorte, dood, integratie en afwijzing in spiritualiteit?

Antwoord: Het is een samenvloeiing van verlangens. Verlangens kunnen volkomen tegengesteld zijn, ver van elkaar verwijderd, polair. Door langzamerhand gelijkvormig te worden aan elkaar, kunnen zij dichter bij elkaar komen en elkaar gedeeltelijk overlappen, een gezamenlijk segment vormen en, als zij volkomen gelijkvormig zijn geworden, zich opstapelen tot één geheel.

Vraag: Wat is dood en geboorte in spiritualiteit?

Antwoord: Er bestaat geen dood in de spirituele wereld. Er bestaat een overgang van het ene niveau naar het andere. Geboorte is de verschijning van het verlangen dat een steeds groter scherm gaat verkrijgen.

Vraag: Als iemand een verlangen uitstelt omdat hij er niet mee kan werken, wordt dit dan niet benoemd als het tijdelijk “doden” van het verlangen?

Antwoord: Nee, want wij gaan er later mee werken. Als wij van de ene staat naar de volgende gaan, doen zich veel dergelijke gelegenheden voor, in de volgende staat maken we gedeeltelijk gebruik van de vorige staat, de verlangens die overblijven en van tevoren al voorbereid zijn, zullen gedeeltelijk op de hogere niveaus gebruikt worden.

From the Kabbalah Lesson in Russian 02/25/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: