Wat is Bnei Baruch?

laitman_938.05Vraag: Wat is Bnei Baruch (Zonen van Baruch)?

Antwoord: Bnei Baruch bestaat uit mensen die de methode van mijn leraar, de grote Kabbalist Rabash, Rav Baruch Shalom HaLevi Ashlag, volgen. Zij passen deze methode op zichzelf toe en voelen, of proberen te voelen, dat hij degene is die hen leidt.

Vraag: Wat is Bnei Baruch in onze tijd?

Antwoord: Bnei Baruch is een groep mensen die over de hele wereld verspreid is, mensen die verschillende talen spreken, een verschillende natuurlijke aanleg hebben en verschillen in mentaliteit. Zij bestuderen de werken van Baal HaSulam en Rabash en zij proberen wat zij leren toe te passen.

Vraag: Waarom is Bnei Baruch een internationale organisatie?

Antwoord: Baal HaSluam schrijft hierover in zijn belangrijkste artikel: “The Arvut (Verantwoordelijkheid voor Elkaar).” Deze belangrijkste toepassing van  Kabbalah moet in de gehele wereld plaatsvinden, niet alleen in het land Israël. Het volk Israël is alleen een kanaal. In feite is de gehele Torah gegeven met het doel om de hele wereld, deze hele gebroken schepping, naar de Schepper te brengen.

Vraag: Wat is het doel van Bnei Baruch

Antwoord: Bnei Baruch heeft als groep het doel om te ontdekken dat de Schepper zal worden onthuld als alle mensen zich met elkaar verbinden tot één geheel. Bnei Baruch wil dit voorbeeld aan de hele wereld laten zien.

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed