Ontvlucht deze wereld niet

laitman_761.3Vraag van facebook: Denkt u werkelijk dat iedereen zijn bedrijf moet verkopen en zijn baan moet opgeven, alles moet verkopen zoals u dat gedaan hebt, en dan alleen Kabbalah moet gaan studeren? Ben je “op één na de beste” als je dat niet doet?

Antwoord: Absoluut niet! Ik had geen keus. Niemand heeft tegen mij gezegd dat ik dat moest doen. Het was een innerlijke roep, een bepaalde lotsbestemming die mij leidde, ik zou niet anders hebben kunnen handelen.

Vraag: Dus als u dit aan ons vertelt, bedoelt u dit niet als een voorbeeld?

Antwoord: Natuurlijk is dit geen voorbeeld. Ik weet zelf niet eens of ik het later ook zo gedaan zou hebben. Het gebeurde gewoon.

Vraag: Betekent dit dat je je baan of je bedrijf niet moet opgeven om Kabbalah te kunnen studeren?

Antwoord: Integendeel, Kabbalah studeren betekent dat je alles gewoon blijft doen.

Ik heb mijn werk niet opgegeven. Ik ben van baan veranderd zodat ik zonder zorgen kon gaan studeren, zonder dat ik hoefde na te denken over hoe ik de belasting zou kunnen betalen, hoe ik allerlei dingen moest organiseren en zonder voor mijn bedrijf verantwoordelijk te hoeven zijn. Ik wilde alleen maar zorgen voor wat ik nodig had, en wat werken om mijn gezin te onderhouden, de rest van mijn tijd wilde ik aan de studie besteden.

Vraag: Wat adviseert u aan iemand die Kabbalah studeert? Hoe moet hij in deze wereld leven, met een baan, een gezin, etc.?

Antwoord: Een mens moet in geen geval deze wereld ontvluchten. Hij denkt misschien dat hij dan een groot, altruïstisch offer brengt, maar dat is juist niet het geval. Hij moet blijven werken en hetzelfde doen als voor zijn studie.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 5/1/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed