Korte Kabbalah Tips – 31-12-2017, deel 2

Laitman_177.13Vraag: Wat is geluk?

Antwoord: Geluk is een staat waarin ik de verlangens van anderen kan vervullen en de Schepper via anderen kan vervullen.

Vraag: De materiële wereld trekt constant aan mij. Waarom heeft de Schepper die wereld gemaakt?

Antwoord: Hij heeft deze wereld nu juist gemaakt met de bedoeling om je erin te trekken, dan kan jij daar iets anders tegenover stellen en proberen om zo te handelen dat de Hoge Wereld je tot zich trekt.

Vraag: Wat is de functie van de menselijke diversiteit in deze wereld?

Antwoord: Wij zijn deeltjes van één alomvattend ziele-systeem, Adam, daarom verschillen we van elkaar. Vanuit de huidige staat moeten we ons weer verbinden met elkaar tot één gemeenschappelijk alomvattend systeem.

Vraag: Is het mogelijk om de hoge krachten over te halen zodat ik op de juiste tijd op de juiste plaats kan zijn?

Antwoord: Dat is afhankelijk van de bestemming van een mens, deze wordt door veel factoren bepaald. Met name door zijn ziel, in welke mate deze in voorgaande situaties is ontwikkeld en in welke mate de alomvattende ziel, Adam genaamd, zijn of haar participatie vereist in de algemene correctie.

Vraag: Worden wij allemaal in gelijke mate door de hoge krachten ondersteund? Is het mogelijk om je met al die krachten te verbinden?

Antwoord: Er is één Hoge Kracht, de Schepper, de andere krachten zijn van Hem afkomstig, daarom moet je uitsluitend met Hem rekening houden. Alle overige krachten worden Malachim (engelen) genoemd. Zij hebben geen keuzevrijheid.

From the Kabbalah Lesson in Russian 12/31/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed