Hoeveel krachten bestaan er in de natuur

Laitman_632_3Vraag: Is het mogelijk om in de ene Hoge Kracht in de natuur nog andere krachten te onderscheiden?

Antwoord: Nee. Er is maar één Kracht, de Kracht van de Schepper, de Natuur, die alles bestuurt in één enkel systeem met één enkele Kracht van geven. De hele schepping is op de tegengestelde kracht gebaseerd. Het is het doel om hiermee om te leren gaan, de richting ervan te veranderen en door deze kracht te corrigeren bij de Schepper te komen.

Vraag: Maar de scheppingskracht is ook een kracht. Betekent dit dat we dan al van twee krachten kunnen spreken?

Antwoord: Nee. Het is een feit dat wij gewoon geen verdeling kunnen maken.

Wij moeten gaan begrijpen dat egoïsme werkelijk bestaat. Zo lijkt het ook. Maar wat heeft het voor zin? Het bestaat om ons de mogelijkheid te geven om de tegengestelde eigenschap van geven, liefde en altruïsme te verkrijgen. Als we dat bereiken, zullen we ontdekken dat er nooit egoïsme bestaan heeft, wij dachten alleen maar dat het bestond, met het doel om de eigenschap van geven en liefde in ons te wekken.

Maar totdat de mens het zelf ervaart, zijn dit allemaal lege woorden

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/4/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed