Het gevoel voor schoonheid blijft

laitman_600.02Vraag: Waarom heeft de Schepper zoveel interessante, indrukwekkende en mooie dingen geschapen in deze wereld? Een mens heeft het verlangen om alles uit te proberen en te proeven. De Schepper heeft zowel de mogelijkheden als de verlangens gegeven. Waarom moeten wij daar tegenin gaan?

Antwoord: Wij hoeven nergens tegenin te gaan. Maar als iemand zijn verheven opdracht wil realiseren, verliest hij zijn belangstelling voor andere dingen. Zoals er geschreven staat: “De grote vis slokt de kleine visjes op.” (Zohar for All, hoofdstuk “VaYikra,” item 185)

Dus, als ik mij ervoor inzet om de zin van het leven te bereiken en ik inzie dat ik dat kan bereiken door een bepaald pad te volgen, betekent al het andere op mijn pad niet meer dan een middel.

Vraag: Wordt het gevoel voor schoonheid in deze wereld van een mens afgenomen?

Antwoord: Er wordt niets afgenomen van een Kabbalist. Integendeel, hij krijgt zelfs meer interesses, wensen en verlangens. Ik hou nog steeds van goede muziek, van de schoonheid van de natuur en van reizen. Ik kijk graag naar het National Geographic Channel, de dierenwereld en de etnografie en culturen van de volkeren in de wereld.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/28/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed