Geloven of niet geloven

laitman_260.01Vraag: Kan een moslim, een christen, een boeddhist of iemand die een ander geloof aanhangt, Kabbalist worden?

Antwoord: Het gaat niet over geloof. Voor iemand die gelooft, is het belangrijk dat hij iets wat hem verteld wordt, wat hij gelezen heeft, of informatie die hij op een andere manier heeft gekregen, in geloof aanneemt, hij hanteert die informatie als een feit. In een dergelijke situatie beschouwt men hem als een gelovige…

Kabbalah is geen geloof. Het is een wetenschap die iets onderzoekt wat niet binnen het bereik van een gewoon mens ligt. Toch kan ieder mens het bereiken en nieuwe ruimten en nieuwe vormen ontdekken. Hier wordt in onze tijd zelfs in de natuurkunde over gediscussieerd.

Men bevestigt dat er materie, energie, ruimten en inhouden zijn die wij niet kunnen voelen. Er is beweging boven kennis, boven licht en tijd, boven tijd en ruimte.

De wetenschap discussieert hierover hoewel een mens dit met zijn zintuigen niet kan ervaren. Hij kan zich zoiets alleen in theorie voorstellen. De Wijsheid van Kabbalah helpt ons echter om innerlijke zintuigen te ontwikkelen die het ons mogelijk maken om ruimten boven tijd en materie te voelen en te ervaren, andere dimensies, en ook daarin te leven. Dit zijn spirituele ruimten.

Vraag: Moet ik u nu geloven?

Antwoord: Je hoeft mij niet te geloven als ik je vertel dat dit bestaat, zoals je ook natuurkundigen niet hoeft te geloven die ons vertellen dat het licht verdwijnt, dat er witte en rode dwergsterren zijn en dat er andere universums bestaan naast het onze, enz.

Je hoeft hen of mij niet te geloven. Het hangt er helemaal vanaf of je het verlangen hebt om dit zelf te bereiken, of je vindt dat dit belangrijk is voor je. Als je het belangrijk vindt, word je uitgenodigd om naar “een andere wereld” te reizen. Als je dit niet belangrijk vindt, blijf dan in deze wereld. Succes!

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 3/20/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed