De wereld voelen die buiten jezelf aanwezig is

Laitman_931.02Vraag: Enerzijds bestaat het principe: “De rechter heeft slechts wat zijn ogen zien.” Anderzijds staat er geschreven, dat er om ons heen alleen wit Licht is en dat Het alles vult. Hoe kunnen wij deze twee principes met elkaar verenigen?

Antwoord: Ga, als je dit wilt leren begrijpen, van een heel eenvoudig principe uit: pas de methode van Kabbalah toe, kom samen in groepen en probeer daar de anderen te voelen. Dan zal je in hen de spirituele wereld gaan ervaren.

Stel dat ik nu alleen mijzelf voel. Als ik mijn eigen gevoelens achter me laat en mijn vrienden innerlijk ga voelen, als ik een restrictie (Tzimtzum Aleph) aanbreng over de verlangens die “alleen voor mijzelf” zijn en de eigenschap van geven betreed, zal ik elke vriend voelen als een spiritueel wezen, een Sefira. Alle vrienden samen zullen voelen als een Partzuf vol Licht, de Schepper genaamd.

Het Licht, de Schepper, en alle Sefirot, alles bij elkaar – uitgezonderd mijn animale “ik” – noemen we dan: een ziel. Dan blijkt dat ik, samen met mijn vrienden, mijn ziel creëer en dat ieder van hen dat ook doet in relatie tot de anderen.

Vraag: Wat ga ik zien in de staat “buiten mijzelf”?

Antwoord: Je gaat de Krachten zien die volgens een veelheid van hoge wetten het gehele universum besturen, je gaat zien hoe zij handelen: het begin daarvan, het proces, het effect en de conclusie. Als je dit begrijpt, doordringt het je verlangen en word je erdoor vervuld. Deze vervulling neem je waar als het allergrootste, hoogste genot van je eeuwige bestaan.

From the Kabbalah Lesson in Russian 12/10/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed