De hogere betekenis van ons bestaan

Dr. Michael LaitmanVraag: Bestaan duidelijke ethische en morele richtlijnen niet uit aardig zijn voor anderen en de wereld veranderen? Waarom hebben wij Kabbalah nodig?

Antwoord: Dat is niet juist. Aardig zijn leidt mensen niet naar eeuwigheid en perfectie en maakt het leven van mensen niet gemakkelijker. Je bereikt niets door mensen alles wat zij maar willen hebben te geven. Dan blijven zij op hetzelfde niveau en ontvangen zij niets goeds. Je moet hen de methode geven waardoor zij kunnen opstijgen naar de Hoge Wereld.

Wij leven tijdelijk in deze wereld met het doel om op te stijgen naar het niveau van de Schepper. Als je iets goeds wilt doen voor anderen, help hen dan hierbij.

Vraag: Betekent dit dat Kabbalisten liefde voor de naaste, eenheid en verbinding hebben bedacht?

Antwoord: Kabbalisten hebben dit niet bedacht. Zij hebben onthuld dat dit de hoogste wet van de natuur is, want de natuur is één geheel en globaal, alles is met alles verbonden.

Vraag: Met andere woorden: gingen zij er zelfs niet van uit dat mensen uiteindelijk elkaar zouden gaan helpen?

Antwoord: Mensen doen niets zonder verborgen bedoelingen. Zij handelen vanuit egoïsme en denken dan dat zij anderen helpen. Op die manier kalmeren zij zichzelf.

Vraag: Wat bedoelden Kabbalisten dan toen zij de wetten van liefde en Arvut (verantwoordelijkheid voor elkaar) ontdekten? Betekent van je naaste houden dan niet dat je hem helpt?

Antwoord: Nee! Je moet een staat bereiken waarin je je naaste voelt als jezelf. Dan zal de Schepper tussen jullie onthuld worden.

De onthulling van de Schepper is de hogere betekenis van ons bestaan, want daardoor stijgen wij naar het volgende spirituele niveau van ontwikkeling. Onze wereld bestaat alleen om ons aan te sporen tot deze ontdekking.

From the Kabbalah Lesson in Russian, 2/4/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: