Waardoor wordt het niveau van een ziel bepaald?

laitman_267.02Vraag: De ontwikkeling van een ziel, is dat de ontwikkeling van het verlangen om het Licht van de Schepper te ontvangen?

Antwoord: Ja. De Schepper doet niets anders dan geven. Wij kunnen alleen maar ontvangen. Als wij ontvangen ten behoeve van geven, veranderen wij ontvangen in geven. Daarom wordt de eigenschap van ontvangen met de intentie om te geven een “ziel” genoemd.

Vraag: Waardoor wordt het niveau van de ziel bepaald?

Antwoord: Er zijn vijf spirituele werelden: Assiya, Yetzira, Beria, Atzilut en Adam Kadmon, en daarna volgt Ein Sof (Wereld van Oneindigheid). Iedere wereld bestaat uit 25 spirituele niveaus, in totaal zijn er dus 125 niveaus.

Deze niveaus ontstaan door de integratie van het Licht en het verlangen, dit is eenvoudigweg een feit.

Het niveau van de ziel wordt door middel van een getal vastgesteld, namelijk de kracht van mijn verlangen van 0 tot 125.

De kracht van het verlangen wordt bepaald door de plek waar ik mij bevind. Als ik in staat ben om de juiste intentie naar mijn verlangen te brengen, komt het Licht van de Schepper in dit verlangen, en de drie componenten samen – het Licht dat mij vult, mijn intentie en mijn verlangen – worden dan een “ziel” genoemd.

Vraag: Wat voor zielen zijn er, er staat namelijk geschreven dat er minerale, vegetatieve en animale niveaus zijn.

Antwoord: Dit zijn eenvoudigweg gradaties, ze zijn voor ons niet relevant. Je moet niet denken dat er een animale ziel in een dier aanwezig is, een menselijke ziel in een persoon en een minerale ziel in een rots. Het betekent dat elk verlangen vijf componenten bevat: mineraal, vegetatief, animaal, sprekend en universeel.

Op basis daarvan zeggen we: “Zijn ziel heeft zich in een dier of een plant gevestigd.” Hiermee wordt niets anders bedoeld dan de niveaus van het verlangen. Net zoals ik een verlangen heb om bijvoorbeeld 100 gram van het een en een kilo van iets anders te consumeren, is het verschil tussen het animale verlangen en het sprekende verlangen. Het zijn slechts benamingen, ze hebben niets met onze wereld te maken.

Zo is alles nauwkeurig bepaald, beschreven en kwantitatief verdeeld op basis van de niveaus van energieën en krachten.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/14/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: