Waar je gedachten zijn …

Laitman_001.01Opmerking: Er wordt wel gezegd dat een mens daar is waar zijn gedachten zijn.

Antwoord: Dat is heel vanzelfsprekend want een bepaalde plek is de gedachte van een mens, zijn denken, zijn verlangen.

In Kabbalah bestaat er geen fysieke plek waar wij, zoals het lijkt voor ons, nu leven. Dit is absoluut een illusie!

Vraag: Wat ben “ik” dan?

Antwoord: Ook dat is een illusie. Het is een verzameling korte golven die de illusie opwekken van je lichaam, je denken. Meer is het niet.

Tegenwoordig zijn Kabbalisten niet de enigen die hierover discussiëren. Wetenschappers doen dat ook. In het verleden konden Kabbalisten beschuldigd worden van ketterij en onwetendheid, Daarom leefden ze teruggetrokken.

Als we Kabbalistische bronnen openen die 2.000 à 3.000 jaar geleden geschreven zijn, ontdekken we geschriften waarin staat dat onze wereld een absolute illusie is. Er bestaat niets in onze wereld, er bestaan zelfs geen elementaire deeltjes, er zijn alleen golven, alles wat we om ons heen zien, wordt door onze innerlijke waarnemingen aan ons getoond. Wij gaan hierop in als wij het onderwerp “de waarneming van de werkelijkheid” bestuderen.

Een mens die de spirituele wereld onthult, wordt zich ervan bewust dat dit alles al in hem aanwezig is, in zijn bewustzijn, want er bestaat niets anders dan bewustzijn. Alle beelden die wij ogenschijnlijk om ons heen zien, worden in werkelijkheid in onze hersenen voor ons uitgebeeld.

From the Kabbalah Lesson in Russian 11/26/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: