Verliefd op de liefde

laitman_527.02Vraag: Liefde is het sterkste gevoel en het is het waard om ervoor te leven. Hoe denkt u daarover?

Antwoord: Daar ben ik het mee eens. Een mens is er enige tijd blij mee.

Vraag: Betekent dit dat liefde niet voor altijd de zin van het leven kan zijn?

Antwoord: Natuurlijk niet. Als het leven voorbij is, is de liefde voorbij. De hormonen veranderen en het liefdesobject verandert. Ieder mens kan tijdens zijn leven veel van dergelijke verliefdheden meemaken.

Vraag: Is liefde het grootste genot, groter dan macht, geld, enzovoort?

Antwoord: Dat hangt van de persoon af. Sommige mensen houden van geld, voor anderen is liefde belangrijker – namelijk: liefde voor de hormonen – sommigen houden van muziek, enzovoort. Het hangt af van de innerlijke behoeften van een mens.

Vraag: Is het verlangen om geliefd te worden bij een mens groter dan lief te willen hebben?

Antwoord: In onze wereld wordt het bevredigen van hormonale behoeften liefde genoemd. Alles begint en eindigt bij de mens zelf. Het gaat niet om iemand buiten de mens. Als ik een bepaalde hormonale behoefte heb met betrekking tot een mens buiten mij, voel ik me tot hem aangetrokken, en als ik die behoefte niet heb, voel ik geen aantrekkingskracht.

Daarom heeft liefde op het fysieke niveau niets te maken met spiritualiteit. In Kabbalah bestaat het hoogste genot uit liefde voor de Schepper.

Vraag: Als volgens Kabbalah de zin van het leven bestaat uit het bereiken van liefde voor anderen, betekent dit dan dat liefde de zin van het leven is?

Antwoord: Nee. De zin van het leven is dat je door middel van liefde je oorsprong bereikt, namelijk je Maker. Dit bereik je door liefde voor anderen, en van de liefde voor anderen naar de liefde voor de Schepper

De Schepper liefhebben betekent dat je vreugde voelt omdat Hij je vervult.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/28/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed