Een vraag is een verlangen naar vervulling

Laitman_917.01Vraag: Als uw leraar dichtbij u zou zijn, zou u hem dan vragen stellen?

Antwoord: Nee, want je moet de vragen die in je opkomen zelf beantwoorden.

Vraag: Waarom vraagt u aan studenten om u vragen te stellen?

Antwoord: Om de uitwisseling van inzichten te versnellen, want daardoor ontstaat er eenheid. Hoe sneller je vorderingen kunt maken, hoe beter. Snelheid is afhankelijk van de onderlinge toenadering en de toenadering is afhankelijk van de hoeveelheid discussies in de Tens. Daarom probeer ik om dit alles in jullie te stimuleren.

Vraag: Zijn er vragen waarop u geen antwoord hebt?

Antwoord: In Kabbalah zijn er veel vragen die niet beantwoord kunnen worden. Studenten moeten de antwoorden vanuit hun innerlijk voelen.

Een vraag is het verlangen om het hart en het denken te vervullen. Het antwoord is de vervulling. Als noch het hart, noch het denken, eraan toe zijn om vervulling te ontvangen – zoals je probeert om een kind iets uit te leggen en hij het antwoord niet kan begrijpen – kan je niets beginnen.

Daarom moet de boodschap (antwoord) met de Kli (vat) overeenstemmen, met het verlangen en de intentie van de student. Dit is het probleem.

Vraag: Stelde u Rabash veel vragen?

Antwoord: Ja. Ik stelde vragen voor mezelf en voor anderen.

Vraag: Maar u zou nu dus niets vragen?

Antwoord: Nee. Ik heb niets te vragen. Ik kan hem ook nu vragen stellen. Als wij fysiek bij elkaar zouden zijn, zouden we zonder iets te zeggen naast elkaar zitten.

From the Kabbalah Lesson in Russian 12/31/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: