Een droom of niet …

laitman_220Vraag van facebook: Wij bestaan dus niet en alles is niet meer dan een droom? Geldt dit dan ook voor de concentratiekampen?

Antwoord: Zeker, als wij het ware beeld van de eeuwige wereld zien die doordrenkt is van volmaaktheid en liefde, begrijpen wij dat wij – zoals er in de Psalmen geschreven staat – “ons in een droom bevinden.” Met andere woorden: geïsoleerd en afgescheiden van de realiteit.

Alles wat wij vóór deze staat ervaren – heel ons huidige leven, alles wat wij meegemaakt hebben en alles wat wij nog mee zullen maken – wordt door onze ongecorrigeerde eigenschappen uitgebeeld. Als wij ze niet corrigeren, zullen er nog vele moeilijke problemen komen, waaronder oorlogen en andere rampen.

Anderzijds kunnen wij echter dat wat zich in ons innerlijk bevindt, corrigeren en op een positieve manier de komende fasen tegemoet zien.

Meestal stippelen wij zelf onze toekomst uit, met behulp van onze ongecorrigeerde en al gecorrigeerde eigenschappen. Deze eigenschappen moeten zich aftekenen tegen de achtergrond van het witte Licht: absolute liefde en geven. Als wij dit niet vrijwillig doen, worden we bestuurd via een omweg van lijden.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 02/13/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: