De mens neemt de onthulling van de Schepper door middel van zijn zintuigen waar

laitman_276.03Baal HaSulam, The Writings of the Last Generation (De Geschriften over de Laatste Generatie): Dit is zo omdat er in feite niets natuurlijkers bestaat dan met je Maker in contact komen, want Hij heeft de natuur geschapen. In feite heeft elk schepsel contact met zijn Maker, zoals er geschreven staat: “De hele aarde is vervuld van Zijn Glorie,” behalve als wij het niet weten of niet voelen.

Een dergelijk contact is voortdurend aanwezig. Het komt van de Schepper, niet van de schepping, en het is onze taak om het te gaan voelen. Hier gaat de Wijsheid van Kabbalah over.

Per definitie gaat de Wijsheid van Kabbalah over de onthulling van de Schepper aan de mens in deze wereld. Deze onthulling ervaren wij alleen in onze gevoelens.

Vraag: Dus “De hele aarde is vervuld van Zijn Glorie” komt van de kant van de Schepper, en “wij (de schepping) weten of voelen dit niet”, van onze kant?

Antwoord: Natuurlijk is dit zo, elk beestje, elk insect, elk blaadje, alles wordt direct door deze Kracht bestuurd, door dit Veld, de Schepper genaamd.

Maar dit kunnen wij niet via onze zintuigen waarnemen. De natuur is een objectieve realiteit die aan ons via onze zintuigen wordt gegeven. Daarom is wat ik voel datgene wat bestaat en wat ik niet voel, bestaat niet voor mij. Ik kan echter extra zintuigen verkrijgen en dan wordt alles wat ik daarin kan voelen ook deel van de natuur die zich in relatie tot mij manifesteert.

Vraag: Heeft een Kabbalist de mogelijkheid om constant controle te houden over zijn waarneming van de werkelijkheid?

Antwoord: Er leven geen mensen op aarde die dit niet kunnen, want alles is op weg naar een steeds groter wordende correctie. En als wij door de Schepper omvat worden, wordt alles eenvoudiger.

From KabTV’s “The Last Generation” 10/9/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed