Communicatie tussen Kabbalisten

laitman_528.04Vraag: Hoe communiceert u met uw leraar en hoe leert u van uw studenten?

Antwoord: Ik communiceer met mijn leraar op het spirituele niveau. Het feit dat hij zich niet meer in zijn lichaam bevindt en ik wel, vormt geen probleem, want onze communicatie vindt op hetzelfde niveau plaats, op het spirituele niveau, en niet in de fysieke vorm. En dit is nu precies hoe ik ook met mijn studenten in contact sta. Of zij zich er nu wel of niet van bewust zijn, er is een innerlijk contact tussen ons.

Opmerking: Er wordt wel gezegd dat een leraar van zijn studenten kan leren.

Mijn commentaar: Natuurlijk, dit gebeurt vrijwel dagelijks. Mijn studenten communiceren wereldwijd voortdurend met elkaar, ze vormen diverse virtuele groepen en de individuele zielen smelten samen tot één gemeenschappelijke ziel. Elke student vertegenwoordigt een speciale kwaliteit, een nuance in de spirituele Kli (vat). Door hen te voelen, ontdek ik via hen nieuwe mogelijkheden. Ze zijn als mijn ogen en mijn armen.

Vraag: Dus we hebben het hier niet over bepaalde handelingen waarbij u een bepaald gedrag kan zien en daar iets van kan leren?

Antwoord: Nee, het gaat uitsluitend over een innerlijk gevoel.

Vraag: Hoe vaak gebeurt er zoiets?

Antwoord: In elke les, elk gesprek, voortdurend. En vooral als zij onderling een zekere eenheid vormen. Dan wordt er door die eenheid in een volmaakte harmonie gespeeld, als op een goed gestemde piano.

From the Kabbalah Lesson in Russian 12/31/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed