Zonder het verleden te kennen, zullen wij de toekomst niet bereiken

laitman_243.07Baal HaSulam in De Geschriften voor de Laatste Generatie – “Inleiding tot de Geschriften voor de laatste Generatie”: Het voorrecht dat de mens in dit opzicht heeft, is dat hij terug kan keren naar het verleden en naar dat verleden kan kijken alsof hij in de spiegel kijkt en daar zijn tekortkomingen ziet om ze vervolgens te kunnen corrigeren. Tegelijkertijd neemt zijn denken waar wat het heeft meegemaakt en corrigeert het zijn toekomstige gedrag.”

De geest van de mens keert terug naar het verleden”, naar de Kracht waardoor hij is geschapen.

Een mens wil allereerst weten: “Waar kom ik vandaan?” En vervolgens: “Welke richting ga ik op?” Maar hij kan niet vragen: “Waar ga ik heen?” Als hij niet weet waar zijn begin ligt, kan hij het einde niet weten. Daarom kijkt hij naar het verleden, want hij wil de Oorsprong bereiken, het Licht waardoor hij geschapen is. De vraag: “Wie ben ik?” gaat namelijk over de Oorsprong van de mens: “Wie heeft mij geschapen, door wie word ik bestuurd, wie neemt er besluiten?” Als hij zich bewust wordt van de Oorsprong en daar studie van maakt, bereikt hij de toekomst.

Hij keert terug naar het verleden alsof hij in de spiegel kijkt en daar zijn tekortkomingen ziet om ze vervolgens te kunnen corrigeren”: tekortkomingen die met een bedoeling door de Oorsprong in hem zijn geschapen, zodat hij zich bewust zou kunnen worden van Hem en Hem zou kunnen bereiken: vanuit de duisternis naar het Licht, op deze manier kan hij de toekomst bereiken. En de toekomst bestaat eveneens in de verbinding met de Oorsprong.

From KabTV’s “The Last Generation” 9/11/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: