Israël is 70!

Voor een land is 70 jaar nog een jonge leeftijd. Het is echter tijd om naar de resultaten te kijken. Ik ben er heel blij mee dat wij, op onze 70e verjaardag, een en ander hebben om trots op te zijn. Het huidige Israël is een vooruitstrevend land. Wij worden erkend als toonaangevend in de wereld op het gebied van de wetenschap, high tech, medicijnen, militaire technologie, landbouw …..

Ik ben echter het meest blij met iets anders wat Israël bereikt heeft, namelijk met het feit dat de Wijsheid van Kabbalah nu steeds meer bekend wordt. Wij kunnen er openlijk over spreken, de kennis ervan verspreiden en er wordt naar ons geluisterd. Men is nu zover dat men begrijpt dat Kabbalah niet over mystiek of hekserij gaat, maar een wetenschap is die sterke bruggen bouwt van liefde tussen alle volkeren, ongeacht ras of woonplaats.

Wij zien hoeveel mensen er vanuit vele landen naar onze congressen in Israël komen. Op het laatste congres waren er bezoekers uit 75 landen. Zij komen omdat zij de roep van de ziel horen en wij zien met hoeveel warmte zij over ons land spreken, met heel veel dankbaarheid en liefde!

En dit gebeurt tegen de achtergrond van een extreem negatieve houding naar ons vanuit vele landen in de wereld. Dit houdt hen echter niet tegen. Zij voelen dat “Heb je naaste lief als jezelf” – de grondslag van onze natie – de enige ware richting is in het leven.

Een mooie feestdag, beste vrienden!

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed