Innerlijke misdadigers

laitman_290Vraag van facebook: Hoe komt u op de gedachte dat iemand in anderen alleen zijn eigen slechte eigenschappen ziet? Ook in moordenaars?

Antwoord: Ja. In iedereen en alles zien we onszelf, we zien onszelf weerspiegeld. Hoe dat komt? Omdat wij in alles de weerspiegeling van ons eigen egoïsme zien. Zo is onze waarneming geconstrueerd, wij kunnen niets zien wat niet in onszelf aanwezig is. Het beeld van de wereld wordt innerlijk afgebeeld.

In feite is het zo dat vóór mij wit Licht is: de volmaakte eigenschap van geven en liefde. Tegen deze achtergrond “teken” ik mijn eigenschappen. Dus alles wat er op het scherm van mijn bewustzijn wordt geprojecteerd, komt van binnenuit. Het kwaad dat ik buiten mij zie, is mijn eigen ongecorrigeerde aard.

En als ik tenslotte alle slechte eigenschappen in mijzelf gecorrigeerd heb, zal ik datzelfde witte Licht onthullen, de oorspronkelijke Liefde. Op deze wijze leidt de Schepper ons naar Hem: door ons geleidelijk bewust te maken van de denkbeeldige aard van de externe wereld zoals deze zich nu aan ons voordoet. Dit is Kabbalistische psychologie.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 2/13/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: