Het doel van de toekomstige maatschappij

laitman_938.03Vraag: Als gewone mensen begrijpen dat zij zich met elkaar moeten verbinden voor een belangrijk doel, kunnen zij op de juiste manier werken met hun egoïstische natuur. Over wat voor doel gaat dit?

Antwoord: Veel mensen beperken zichzelf enigszins in het samenwerken met anderen om zo een gunstig doel te bereiken. Als ik met iemand samenwerk, begrijp ik dat ik mijzelf daarmee beperk, mijn mening, misschien ook het resultaat, mijn eigen voordeel, etc. Ik heb geen andere keus. Het gaat over een heel duidelijk, egoïstisch voordeel.

In het begin behoort het ook zo te zijn, zowel in gewone als in Kabbalistische contacten. In dit opzicht is er geen verschil, want beide vormen beginnen altijd vanuit een simpel egoïsme.

Maar door samen te werken volgens de Kabbalistische methode, ga ik langzamerhand twee tegengestelde krachten voelen in dit werk.

Enerzijds biedt mijn ego veel weerstand om verder te gaan. Anderzijds is dit in zaken waarschijnlijk niet het geval. Want in zaken is mijn ego het ermee eens dat wij moeten samenwerken en zo verder gaan, want het ego weegt altijd de mogelijke toekomstige resultaten af, zoals rijkdom of de voltooiing van een project.

In ons geval werkt het niet op deze manier. Wij voelen steeds meer weerstand vanuit het ego. Hoe komt dat? Om het doel in onze ogen belangrijker te maken, zodat het doel zich altijd op een hoger niveau zal bevinden dan de weerstand van het ego. Intussen bereiken wij een staat waarin wij ons best proberen te doen om het doel belangrijker te maken en leveren wij strijd om dat doel belangrijker te maken dan ons ego.

Hierbij zijn Arvut (verantwoordelijkheid voor elkaar) en de invloed van de Omringende Hoge Kracht van groot belang. Door op de juiste manier te handelen, krijgen wij de kracht om met elkaar verbonden te blijven, totdat wij getransformeerd zijn tot één gezamenlijk verlangen, één gemeenschappelijke intentie waarin wij de Hoge Kracht kunnen ervaren, afhankelijk van de mate van onze eenheid.

Deze ervaring is afkomstig van de werking van deze Kracht. Wij verbinden ons met elkaar en met deze Kracht. Deze staat wordt “het volgende spirituele niveau van ons bestaan” genoemd.

Vraag: Wie kan dit – behalve iemand met een punt in het hart – volhouden?

Antwoord: Iedereen heeft een punt in het hart dat zich geleidelijk zal ontwikkelen. Daarnaast ziet een mens wat er in de wereld om hem heen gebeurt: constante stress, falen, drugs, etc. Kabbalah reikt ons een diepgaande wetenschap aan over de opgaande ontwikkeling van de mensheid.

Vraag: Begrijpt een mens de ernst van deze wetenschap als hij zich inspant om zich met anderen te verbinden? In zaken is dat allemaal volkomen duidelijk: miljoenen en miljarden dollars maken het aantrekkelijk voor mensen.

Antwoord: Ook hier kunnen wij de grootheid van het doel in miljoenen en miljarden uitdrukken, maar dan in relatieve eenheden, niet in geld.

Vraag: Wat betekent voor een Kabbalist het meten van het doel?

Antwoord: Er zijn 125 stappen om dit doel te bereiken. Bij elke stap wordt er een bepaald niveau bereikt. Bij elke stap wordt het ultieme doel steeds duidelijker. Het voelt kwalitatief hoger en in overeenstemming daarmee groeit het verlangen.

From Kab TV’s The Last Generation” 8/16/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed