Het belangrijkste Kabbalistische principe

laitman_219.01Het belangrijkste Kabbalistische principe is: “Er is geen ander dan Hij.” Dit blijft het steeds terugkerende thema van de spirituele ontwikkeling die gebouwd wordt op de onthulling van de Schepper.

De Schepper wordt onthuld als de Enige die bestaat, regeert en alles bepaalt. Hij communiceert voortdurend met ons en zendt ons allerlei gedachten en wensen, die in ons vanuit het niets schijnen op te komen. Plotseling is er iets wat ik wil, plotseling komt er een gedachte in me op en ik begrijp niet waar het vandaan komt.

Daarom is het onze allereerste opdracht om ons te richten op: “Er is geen ander dan Hij”, dit is de Bron van alles wat er in en met mij gebeurt.

Ten tweede betekent dit principe dat wat ik doe feitelijk door de Schepper gedaan wordt.

Ten derde, als ik denk dat ik zelf handel, vergis ik me. Er zijn echter situaties waarin ik aan de Schepper kan vragen om het handelen aan mij over te laten. Als deze handelingen tegen mijn natuur ingaan, tegen mijn ego, vraag ik Hem om mij andere handelingen te geven.

Het is mijn vraag – en niet de handeling zelf – die in elke situatie van Hem komt, onder de invloed van het  Hoge Licht, de vraag die, samen met mijn juiste houding ten opzichte van de interactie met mijn omgeving, in mij op kan komen.

Het blijkt dat al mijn gevoelens en alles wat uit mijzelf schijnt te komen, in feite van de Schepper komt, hoewel dit voor mij verborgen is.

Ik kan mij echter met mijn omgeving verbinden en van daaruit positieve en negatieve impulsen krijgen in gedachten en gevoelens die zodanig zijn dat ik, naast dat wat de Schepper in mij doet, zelf iets ga ontwikkelen. Dat zijn dan mijn handelingen. In deze handelingen, gedachten en verlangens word ik mijzelf.

Wat betekent “mijzelf”? Wanneer komt er een menselijk wezen, Adam, tevoorschijn? Dat gebeurt als de mens zodanig met zijn omgeving gaat communiceren, dat hij van daaruit de mogelijkheid krijgt om te werken ondanks de Schepper, tegen de Schepper in. Dan wint hij aan kracht en handelt hij. Hierover staat geschreven: “Mijn zoons hebben Mij verslagen.”

Vraag: Hoe moet ik mij in mijn leven van nu opstellen ten aanzien van “Er is geen ander dan Hij”?

Antwoord: Om dit te kunnen doen, moet je je serieus in Kabbalah verdiepen, want alleen Kabbalah verwerkelijkt in alle werelden het principe “Er is geen ander dan Hij”.

Het Licht bestuurt alle werelden, de mens en de mensheid, en veroorzaakt alle handelingen, vragen, etc. Daarom kunnen we de gehele Wijsheid van Kabbalah samenvatten in één principe: in de conclusie dat er geen ander is dan de Ene Ondeelbare Kracht van de Natuur.

From the Kabbalah Lesson in Russian 11/19/17

Video in Engels:

http://www.kabbalahmedia.info/en/ui/71024

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: