Eén nul bestaande uit tien Sefirot

laitman_292De Schepper wordt in de verbinding tussen tien mensen, waarin eenieder zich tot een nul heeft geannuleerd, onthuld. Maar hoe kan deze verbinding voor iedereen gelijk worden als eenieder de groep op zijn eigen, persoonlijke manier ervaart en zich van daaruit annuleert voor de groep? Eenieder heeft zijn eigen verlangen dat verschilt van het verlangen van de anderen, dus alle nullen blijken te verschillen van elkaar. Hoe worden ze dan één enkele nul?

Ieder van ons is verschillend en uniek. Er bestaat geen enkele vorm waarin we hetzelfde zijn. Maar omdat wij allemaal ons ego annuleren, worden we samengevoegd tot één enkele nul, die uit tien nullen bestaat die van elkaar verschillen als tien Sefirot.

Zo wordt er een Partzuf gecreëerd die uit tien volkomen geannuleerde delen bestaat, die als tien Sefirot met elkaar verbonden zijn. Ze zijn inderdaad verschillend, maar ze hebben zich tot één nul gereduceerd en ze zijn daardoor in één enkel punt verbonden. Dit punt is echter complex, het bestaat uit tien punten die door hun annulering voor één principe met elkaar verbonden zijn.

Eenieder van ons annuleert zich en niemand is gelijk aan de ander als hij zich annuleert, want eenieder neemt dit principe op zijn eigen manier waar. Toch worden deze tien tot één enkel systeem, omdat de Ene Schepper in hen wordt onthult en hen vervult. De Schepper brengt deze tien verlangens samen tot één geheel.

Elk van de tien verlangens wordt vervuld met Licht in een individuele vorm, afhankelijk van de mate van annulering van het ik. Zij verschillen heel veel in karakter en kracht, maar zij worden als één punt beschouwd, een druppel spiritueel zaad dat zich gaat ontwikkelen.

Het is één punt, maar wel een heel complex punt. Er is geen verschil tussen deze druppel en het hele, immens grote systeem van de wereld Ein Sof (Oneindigheid).

De allereerste keer dar de annulering van het ik plaatsvindt, is niet voldoende om de Schepper te onthullen, hiervoor zijn meer geavanceerde vormen nodig. Bij elke annulering van het ik wordt het verlangen om te genieten, dat in de Klipot aanwezig is, geabsorbeerd, daarboven annuleert de mens zich ten behoeve van het alomvattende principe van eenheid, en in de tegenstelling tussen Licht en duisternis wordt de Schepper onthuld.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 4/13/18, Lesson on the Topic: “Revealing the Necessity for the Ten” (Preparation for the Convention “All As One” in New Jersey 2018)

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: