De hele wereld is Egypte

Laitman_182.02Onze hele wereld, ons hele leven, is Egypte, een plek van ballingschap. Wij zijn hier geboren en opgegroeid, we ervaren onszelf in een verkeerde realiteit, ver verwijderd van de kracht van geven, liefde, zelfopoffering en eenheid, de eigenschappen van de Schepper.

De studie van de Wijsheid van Kabbalah is bedoeld om ons een steeds beter, correct inzicht in de wereld te geven, zodat we kunnen gaan zien dat er slechts één persoon in de wereld is.

Eenieder moet zichzelf zien als deze ene persoon. Als hij de hele mensheid in zichzelf opneemt – dankzij eenheid en liefde – en eveneens verschillende correcties die hij in zichzelf moet aanbrengen, gaat hij werkelijk zien dat er maar één persoon in de wereld bestaat.

In de tussentijd ontdekken we vele krachten in de wereld die tegengesteld zijn en elkaar tegenwerken. Wij moeten ze allemaal met één bron verbinden, met één verlangen, met één Kracht waarnaast niets anders bestaat. Op deze wijze zullen we langzamerhand tot de conclusie komen, dat het annuleren van het ik de enige handeling is die we elk moment moeten verrichten, waarbij ik alle krachten die van mijzelf uitgaan, van anderen en van iedereen buiten mij, teniet doe, zodat alleen de ene Hoge Kracht die alles bestuurt, overblijft.

Deze staat plaatst ons voor de Schepper, aan Zijn zijde, zodat wij ons aan Hem kunnen hechten en in Hem opgenomen kunnen worden.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 3/27/18, Writings of Rabash

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed