Alles is onder controle

Laitman_524.01Vraag: Als er door Kabbalah – het Licht daarvan – in een mens en tussen mensen een krachtig egoïsme ontwikkeld wordt, bestaat dan de kans dat dit proces uit de hand loopt en dat er mensen – of de groep – bezwijken onder een golf van opgebouwd egoïsme, waarna er alleen haat, vijandschap en teleurstelling overblijven?

Antwoord: Natuurlijk gaan de grote haat, vijandschap en teleurstelling toenemen. Maar gewoonlijk komt het tot uiting in een mate die wij aankunnen, met het doel om ons te helpen om de middellijn te bereiken.

Daarom zullen er in elke groep tegenstrijdigheden te vinden zijn onder de studenten, onbegrip en haat, zoals bij de studenten van Rabbi Shimon die Het Boek De Zohar hebben geschreven. Toch zal men in dit proces de controle niet verliezen, want alles wordt in de juiste verhouding gegeven. Elke situatie die zich voordoet kan opgelost worden, anders zou een dergelijke situatie niet gegeven worden. Alles gebeurt volgens het concept: “Plaats geen struikelblok voor een blinde.”

From the Kabbalah Lesson in Russian 12/17/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: