Voor elk woord verantwoordelijk

laitman_209Vraag: Is er verschil tussen een gewone leraar en een leraar Kabbalah?

Antwoord: Er is een leraar Kabbalah en daarnaast zijn er zijn assistenten die les geven in bepaalde onderdelen van Kabbalah. Maar alles is altijd afkomstig van de leraar die de algemene richting uitzet en de geest van de ontwikkeling bepaalt. Zijn assistenten doen verslag aan hem, maar iedereen geeft zelfstandig les.

Vraag: Voelt de leraar zich verantwoordelijk voor elk woord dat hij tegen zijn studenten zegt?

Antwoord: Absoluut. Hij kan deze kennis alleen doorgeven in de mate waarin hij weet dat het de waarheid is en hij het zelf ervaren heeft, ervoor geleden heeft. Deze kennis behoort hem toe, dit betekent dat hij ervoor betaald heeft.

From the Kabbalah Lesson in Russian 10/1/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed