Volmaakt geluk

laitman_572.02Vraag: Wat is de hoogste staat in Kabbalah die beschreven wordt als een staat van compleet, volmaakt geluk?

Antwoord: Volmaakt geluk wordt gecreëerd door de volledige eenwording van de rechter- en de linkerlijn in de middellijn, wanneer het egoïstische systeem (Klipa – schil, Tuma’a – onzuiverheid, Gasut – grofheid) is voltooid en vervuld wordt door de rechterlijn, de eigenschap van geven, liefde en zorgzaamheid.

Als deze twee systemen gelijktijdig bestaan in de middellijn daartussen, vanuit een volledige acceptatie van elkaar, wordt deze staat volmaakt geluk genoemd.

Deze staat is echter niet permanent want er worden steeds weer verstoringen, inzinkingen en processen van verval onthuld, met andere woorden: elke spirituele staat – ook een staat van geluk – is dynamisch.

From the Kabbalah Lesson in Russian 12/17/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed