New Life 946 – De kracht van vrouwen

New Life 946 – De kracht van vrouwen
Dr. Michael Laitman in gesprek met Oren Levi en Yael Leshed-Harel

Samenvatting 

De Wijsheid van Kabbalah beschouwt de kracht van de vrouw als de basis van de natuur.

Meer vrouwen in een groep betekent dat dingen meer heel en compleet worden. Haar benadering, de mogelijkheid om dingen aan te voelen, is groter dan bij mannen.

Een vrouw is krachtig en doelgericht, maar ze voelt zich niet verbonden met andere vrouwen. Van nature heeft iedere vrouw een eigen domein dat ze niet met een andere vrouw wil en kan delen. In dit opzicht is zij volledig onafhankelijk, op zichzelf.

Ze heeft van nature ook veiligheid nodig, ze moet een home bouwen, een gezin stichten, kinderen krijgen, dat is haar wereld.

Hiervoor heeft ze de mannelijke kracht nodig, hij bouwt een home voor haar. Een man kan overal wonen, het maakt hem niet uit waar. Zo is het al honderden jaren.

Een man leeft in zijn lichaam, dat is voldoende voor hem. Wat daar buiten is, is niet belangrijk voor hem.

Een vrouw heeft een speciale rol, want zij maakt de man wakker. Ze leidt hem in het leven, ze kan een man sterker beïnvloeden dan een man haar kan beïnvloeden. Van nature heeft de man een zwakke positie ten opzichte van de vrouw. Een man kan haar druk niet weerstaan. Als een vrouw iets niet belangrijk vindt, laat ze het liggen.

Een vrouw wordt veel minder beïnvloed dan een man, omdat mannen aan vrouwen moeten geven wat zij nodig hebben.

Vraag: Hoe moet de vrouw zichzelf zien?

Antwoord: Alles in deze wereld is afhankelijk van de vrouw. Alles staat onder haar controle, zoals Malchut. Als vrouwen een sterkere controle zouden uitoefenen in de wereld, zou de wereld er anders uitzien. Een vrouw is van karakter volwassen, een man blijft een kind. Hij heeft spelletjes nodig, hij kan dat niet missen.

Een vrouw moet begrijpen dat ze van de man dingen moet vragen, anders blijven de mannen kleine kinderen in deze wereld. De man wil zijn vrouw helpen.

In de Wijsheid van Kabbalah is de verandering van de wereld van de kracht van vrouwen afhankelijk. In het verleden hadden we ook grote vrouwen, we hadden profetessen, openlijk en verborgen. Zij hebben een enorm belangrijke rol gehad in de geschiedenis, ook in de spirituele geschiedenis. Er wordt gezegd dat er achter elke man een vrouw staat die hem leidt en richting geeft.

Vraag: Waar moeten de vrouwen de mannen nu heen leiden?

Antwoord: Daarvoor is educatie nodig. Vrouwen zijn de juiste richting kwijt. Ze zochten een man met wie ze een gezin konden opbouwen. Laten we op verandering hopen. We kunnen de natuur namelijk niet veranderen.

We bevinden ons nu in een crisis, zowel in het gezin als in de maatschappij. Dit is een bepaalde periode. We moeten de betekenis van het leven vinden. Zowel mannen als vrouwen.

Zogenaamde vrijheid is de basis van alle problemen, men wil geen verantwoordelijkheid nemen.

De natuur vraagt om voedsel, seks en gezin. Wat met het animale deel van ons lichaam te maken heeft, moeten we op een speciale manier hanteren, zodat een mens gezond kan blijven. Uiteindelijk zullen we begrijpen dat wij de natuur moeten volgen.

Vraag: Hoe ziet de Wijsheid van Kabbalah de unieke kracht van vrouwen?

Antwoord: De vrouwen zijn de basis van de natuur, vrouwen moeten de leidsels in handen nemen en meer controle over de wereld uitoefenen dan zij nu doen. Ze moeten hun invloed op mannen gebruiken. Mannen zijn zwak ten opzichte van vrouwen. Ik neem vrouwen niets kwalijk, maar het is nodig dat zij zich afvragen wat zij in de wereld te doen hebben en niet wachten tot de wereld er vanzelf beter gaat uitzien.

Vraag: Wat moet een vrouw van de man vragen?

Antwoord: Dat hij een man is en het vrouwelijke deel van de mensheid geeft wat zij nodig heeft: home, kinderen, een gezin, voedsel, kleding, vrede, rust, alles waar een vrouw van nature behoefte aan heeft. Meer heeft zij niet nodig. Hiervoor bestaat een man.

From KabTV’s “New Life #946 – The Power Of Women,” 1/14/18 – Engels

icon for podpress VideoPlay Now | Download

icon for podpress AudioPlay Now | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: