Korte Kabbalah Tips – 19-3-2017, deel 2

Laitman_177.06Vraag: Wat betekent “een moment” voor de Schepper? Er wordt namelijk gezegd dat de toorn van de Schepper niet langer dan een moment duurt en zijn zachtmoedigheid levenslang.

Antwoord: Het concept “een moment” wordt in het Boek de Psalmen uitgelegd: “Want Zijn toorn duurt slechts een moment: het leven is het resultaat van Zijn goedgunstigheid” (Psalm 30:6). Voor de Schepper is een moment de tijd die nodig is voor het schepsel om totale eenheid met Hem te bereiken.

Vraag: Als u spreekt over mensen die zich tot één geheel verbinden, bedoelt u dan dat men zich in deze denkbeeldige wereld verenigt of in de ware, spirituele wereld?

Antwoord: Ik bedoel de eenheid van verlangens, dus het doet er niet toe waar.

Vraag: Is al het genot in onze wereld het resultaat van het Licht?

Antwoord: Het Licht brengt de mens vreugde. Een mens kan goede of slechte verlangens hebben – Klipot (schillen). Dit is van weinig betekenis in onze wereld, want wij bevinden ons in deze wereld allemaal in een staat van absolute Tuma’a (onzuiverheid). Het verschil is echter of een mens bij een ander moeilijkheden of pijn veroorzaakt of de ander vervult met geluk en blijheid.

Vraag: Als er geen ruimte bestaat, hoe kan een Kabbalist dan onmiddellijk naar een ruimte gaan terwijl hij zich in een fysiek lichaam bevindt?

Antwoord: In ons fysieke lichaam kunnen wij nergens naartoe gaan. Het fysieke lichaam is nu eenmaal een fysiek lichaam. Het is de bedoeling van de Kabbalist om deze wereld van lichamelijkheid te verlaten en de Hoge Wereld binnen te gaan, de wereld van krachten.

Vraag: Ik ben heel bang voor de dood. Wat gebeurt er daarna?

Antwoord: Ik beloof je dat er niets angstaanjagends is aan de dood, er is niets om bang voor te zijn. Al met al is dit alleen maar iets psychologisch, zoals een klein kind bang kan zijn voor een injectie. Er bestaat geen dood. Maak je geen zorgen.

Vraag: Is het mogelijk om oorlogen in de buitenwereld te voorkomen door vredevolle middelen toe te passen via onze innerlijke correctie?

Antwoord: Absoluut! Zonder enige twijfel! Dit is het doel van Kabbalah.

Vraag: Wat is de oorsprong van het schepsel en wanneer is zijn waarneming correct?

Antwoord: De oorsprong van het schepsel is het Licht. Zijn waarneming is correct als hij innerlijk een weerspiegeling van het Licht bouwt.

Vraag: Bevinden wij ons allemaal in de verbeelding van de Schepper, zoals karakters in de verbeelding van filmmakers?

Antwoord: Wij kunnen niet zeggen in welke vorm wij ons in de verbeelding van de Schepper bevinden, dit is een immateriële, onbegrijpelijke staat.

From the Kabbalah Lesson in Russian 3/19/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed