De laatste onthulling van Kabbalah

254.02Vraag: In de loop van de geschiedenis van Kabbalah is deze kennis vele malen bekritiseerd. Zal er voor de mensheid een tijd komen waarin men Kabbalah als een wetenschap niet meer zal onderschatten?

Antwoord: Kabbalah werd 5.778 jaar geleden ontdekt en in het oude Babylonië werd het geleidelijk bekend, daarna in het oude Egypte en 3.000 jaar geleden in het oude Israël. Toen verborg deze Wijsheid zich 2.000 jaar lang en nu wordt Kabbalah opnieuw zichtbaar.

Wij nemen allemaal deel aan de onthulling van deze kennis die het systeem, waardoor onze wereld bestuurd wordt, bestudeert. Door de jaren heen was het nodig dat Kabbalah herhaaldelijk in ballingschap ging, nu beginnen we echter aan onze laatste campagne. In Kabbalistische boeken staat geschreven dat Kabbalah niet meer verborgen zal worden.

Natuurlijk voelen we nu nog dat er een aantal mensen is dat ons geen goeds toewenst, maar de algemene tendens is: openheid naar Kabbalah. De hele wereld helpt ons daarbij, voor alle vormen van vooruitgang en de problemen die zich daarbij voordoen, is op het niveau van onze wereld geen oplossing te vinden, ook niet door andere vormen van wetenschap.

Steeds weer ontdekken wij dat de Kabbalistische benadering van de wereld iets speciaals is: er bestaat niets negatiefs en alles wordt alleen gegeven om elke kracht die zich ertegen verzet in evenwicht te brengen en op deze manier voorwaarts te gaan.

Het verbod van Boven om af te zien van de openlijke studie van Kabbalah, gold voor een beperkte periode, tot aan het einde van 1.490. Vanaf dat jaar is dit verbod opgeheven en is het toegestaan om Het Boek De Zohar openlijk te bestuderen.

En sinds het jaar 1.540 is het hogere doel dat de massa Kabbalah studeert, jong en oud, zoals het geschreven staat in “Reya Meemna” (Abraham Azulai, Voorwoord tot het boek Ohr HaChama).

Het is een geleidelijk proces en wij bevinden ons nu aan het begin. Tot nu toe werd Kabbalah alleen in kleine groepjes bestudeerd. Nu beginnen we het aan iedereen onder de massa te verspreiden, zonder enige restrictie. Dit heeft alleen plaats gevonden in de tijd van Abraham, in het oude Babylonië, 3.500 jaar geleden. Nu herhalen wij zijn pad op een praktische manier.

From the Kabbalah Lesson in Russian 10/29/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed