De groep als mini-model van de mensheid

935Kabbalisten raden ons aan om groepen te vormen die een mini-model zijn van de mensheid, een mini-Adam, want dan functioneren de communicatie wetten tussen mensen zoals het vóór de zonde van Adam HaRishon plaatsvond. Op deze manier trekken we het Hoge Licht aan dat ons steeds meer gaat beïnvloeden en ons verenigt.

We lijken een voorsprong te willen hebben op de tijd. Als we de natuurlijke loop van de evolutie volgen, zal het Licht druk op ons uitoefenen en ons pas over een paar honderd jaar met elkaar verenigen. Maar wij willen dat het nu gebeurt!

Daarom voeren wij alle handelingen uit die van ons worden gevraagd, wij doen dat als kleine kinderen die aan het spelen zijn en zich door het spel ontwikkelen. Op dezelfde manier willen wij een groep bouwen waarin de wetten van Gmar Tikkun (Einde van de Correctie) worden gerealiseerd.

Het Licht beïnvloedt de groep in antwoord op onze inspanningen, wij dwingen het af. Volgens de wetten van de natuur wekken wij het Hoge Licht en willen wij dat het ons – afhankelijk van onze inspanningen en de kracht van ons verlangen – steeds meer groei brengt. Op die manier versnellen wij de tijd van onze ontwikkeling. Dit is de essentie van de Wijsheid van Kabbalah.

Het verlangen om je naaste lief te hebben als jezelf, de wet van Gmar Tikkun, wordt ons dagelijkse doel.

From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 3/6/18, Lesson on the Topic: “Preparation for the Pesach,” Part 2

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: