Handelingen van de vaders – een teken voor de zoons

laitman_292Vraag: Wat is de juiste manier voor een mens om met de dingen die in het leven zijn gebeurd om te gaan?

Antwoord: Van de ervaringen die we hebben opgedaan, moeten we leren hoe we minder fouten kunnen maken en dan moeten we ons vanaf dat moment op het hoogste doel in het leven richten .

Vraag: En wat moet je doen als iemand nog in het verleden leeft? Voor sommige mensen is het heel moeilijk om het verleden los te laten.

Antwoord: Het kan zijn dat er in zo’n geval hulp van een psycholoog nodig is. Ik kan je over mezelf zeggen dat ik alleen op de toekomst gericht ben en niet op het verleden. Ik trek conclusies uit het verleden om mij daardoor in de toekomst te laten leiden, nadat ik dat gedaan heb, bestaat het verleden niet meer voor mij. Iemand die aan herinneringen uit het verleden blijft vasthouden, heeft een groot probleem. Ik sta het mezelf niet toe om in het verleden te gaan graven als daar geen constructieve redenen voor zijn.

Vraag: Hoe kan iemand de negatieve ervaringen uit het verleden verdragen en de baas worden?

Antwoord: Ik ga geen gevecht aan met het verleden, in plaats daarvan ruil ik het in voor de toekomst. We moeten ons bezig houden met wat we in de toekomst kunnen bereiken en onszelf niet in het verleden begraven. Het verleden bevechten is geen juiste benadering.

Ik wis mijn hele verleden uit en als dat niet gemakkelijk is, dwing ik mezelf ertoe om dat te doen. Als er een moment voorbij is, is dat al verleden geworden. Je kunt er niet meer naar terug. Waarom zouden wij dan pogingen doen om ernaar terug te gaan? Het is al dood. Waarom zouden wij wat dood is weer tot leven wekken?

Vraag: Maar waarom is er dan iets bepaalds gebeurd?

Antwoord: Wat er in het verleden is gebeurd, heeft voor mij plaatsgevonden om er conclusies uit te trekken, om er iets van te leren en om nu op een gecorrigeerd pad verder te gaan. Het verleden heeft alleen plaatsgevonden voor de toekomst.

Oude mensen hebben het er graag over hoe goed alles was in hun jeugd en wat voor moeilijke dingen ze hebben meegemaakt. Maar dat leidt tot niets. Het is helaas zo dat er velen zijn die in de laatste jaren van hun leven alleen nog maar hun herinneringen over hebben.

Ik denk dat een mens in zijn leven dingen moet doen die hem verder brengen naar het doel in het leven. Ik leef om elke dag te benutten, om altijd steeds meer toe te voegen aan het doel: de Schepper in mij te onthullen. Dit is voor mij het doel, dat ik aan het einde van de dag weer een grotere onthulling van de Hoge Kracht heb bereikt.

Elk individu heeft een eigen doel en moet nagaan of hij zijn mogelijkheden maximaal benut, en zelfs nog een beetje meer dan dat.

From KabTV’s “New Life,” #942, 1/8/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed