De studie van de Wijsheid van Kabbalah

laitman_219.01We zijn gewend om in deze materiële wereld ons intellect te gebruiken. De leraar legt iets uit en ik luister naar wat er gezegd wordt. Dan probeer ik dat met mijn verstand te begrijpen en het er met mijn hart mee eens te zijn. In Kabbalah studeren we op een andere manier, want wij leren over iets wat wij onmogelijk kunnen begrijpen of waarnemen. Ons intellect is niet afgestemd op het niveau dat wij bestuderen.

Op dat hogere niveau zijn er krachten die niet overeenstemmen met mijn logica en mijn principes, mijn principes zijn namelijk gebaseerd op wat ik nu begrijp en waarneem. Ik moet deze krachten accepteren als wetten die bij een hoger niveau behoren terwijl ik op een lager niveau leef. Ik moet in een groep – door de studie en door het Corrigerende Licht – proberen om mijn huidige waarnemingen en mijn denken los te laten. Als ik eenmaal zo ver ben dat ik wijzigingen heb aangebracht in mijn innerlijke programmering, met het doel om deze naar het volgende niveau te brengen, ontvang ik nieuwe percepties en nieuwe gedachtegangen.

Ik kan de informatie die ik nu bestudeer absoluut niet aan mijn oude programma toevoegen. Het oude programma kan deze nieuwe informatie niet verwerken: ik begrijp het niet, ik ervaar het niet en er is innerlijk geen plek voor. Maar als ik het programma wijzig, wordt het materiaal dat ik bestudeer helder en begrijpelijk voor mij. Dit noemen we: spirituele studie.

Wij hebben een bepaalde hoeveelheid Licht van Boven nodig, dat Licht brengt ons naar een hoger niveau, naar het niveau van geloof boven de rede, naar een nieuwe rede die de oude vervangt. Nieuwe kennis wordt “geloof” genoemd, omdat geloof gelijk staat aan geven. Met andere woorden: ik stijg op naar een niveau van meer geven, dan ga ik het materiaal dat we bestuderen, begrijpen en voelen.

Het enige wat we nodig hebben is een grotere onderlinge eenheid en meer Corrigerend Licht dat ons naar kennis op een hoger niveau zal leiden, naar geloof boven de rede.

From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 1/11/18Writings of Baal HaSulam,“Introduction to The Book of Zohar

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed