Zegenspreuk over de maaltijd

Laitman_509Vraag: Wat is de betekenis van een zegenspreuk voor en na de maaltijd? Is dat op de een of andere manier helpend voor de spijsvertering?

Antwoord: Het is helpend. Wij leven in één systeem en we zijn door dat systeem met de Bron van ons leven verbonden, met de Hoge Wereld, dan brengt de juiste houding ten opzichte van voedsel, het Hoge Licht, de gehele mensheid en onze gemeenschappelijke kli (vat van de ziel) ons tot de juiste afstemming op alle niveaus van dit omvangrijke systeem.

Daarom betekent een zegenspreuk dat ik begrijp waar ik ben, waar ik mee bezig ben, wat voor handeling ik uitvoer en welk resultaat ik hoop te bereiken. Door een zegenspreuk voor en na de maaltijd – ongeacht de woorden die ik gebruik en tot wie ik mij richt – kan ik op de juiste wijze integreren in het alomvattende systeem en me zo afstemmen op de goede stroom van de krachten van de natuur. Na enige tijd ga je dat sterk voelen.

Integratie vindt op verschillende niveaus plaats. Uiteindelijk moeten wij één geheel worden, één verlangen, en daarin het Hoge Licht onthullen.

Eén van de wijzen om ons te verenigen met de minerale, vegetatieve en animale wereld bestaat uit het tot ons nemen van voedsel of het gebruik van elementen uit deze werelden voor andere doeleinden. Een zegenspreuk is één van de manieren die ons helpen om alle eigenschappen van de natuur in ons op te nemen, alsof wij de natuur samen met ons spirituele werk omhoog brengen..

Vraag: Is het consumeren van voedsel een energie uitwisseling met de natuur?

Antwoord: Ja, het is een uitwisseling van energie en informatie. Informatie speelt hier de grootste rol. Als je onnatuurlijke producten blijft consumeren, zal je daardoor niet hetzelfde binnenkrijgen als bij gangbaar voedsel dat door de aarde wordt voortgebracht: water, zout, groenten, dierlijk voedsel en allerlei landbouwproducten.

Vraag: Waarom eten wij graag eiwitten en koolhydraten?

Antwoord: Dat komt uit ons verlangen voort, het geniet ervan om met bepaalde objecten buiten ons in contact te komen. Dat kan zijn in de vorm van voedsel, het gezin, seks, rijkdom, het doet er niet toe wat, het zijn allerlei soorten genot. En dit gebeurt als wij bepaalde krachten die buiten ons zijn in ons opnemen,

Vraag: Kunnen we zeggen dat dit het Licht is?

Antwoord: Alles bestaat uit Licht. Er bestaat niets anders dan verlangen en Licht. Als wij dit aan natuurkundigen zouden vragen, zouden zij zeggen dat het vlees dat wij eten uit niets bestaat. Het is geen vlees, het zijn golven, het is energie.

From the Kabbalah Lesson in Russian 8/20/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: