Waardoor wordt het pad van de zielen bepaald?

760.4Vraag: Als alles van tevoren door de Schepper is bepaald, wanneer kunnen wij dan spreken van een fout op het spirituele pad en in de studie van Kabbalah?

Antwoord: Een mens heeft nog steeds keuzevrijheid, een vrije wil. Wij komen hoe dan ook bij onze uiteindelijke bestemming uit, omdat dit punt oorspronkelijk voor ons bestemd is, maar het pad erheen ligt niet vast. Als een mens zijn pad bepaalt, bepaalt hij tegelijkertijd het pad van andere zielen die van hem afhankelijk zijn, want wij leven in een integraal systeem.

Als een mens niet op de juiste manier handelt, beïnvloedt hij daardoor de lotsbestemming van andere mensen op een negatieve wijze. Natuurlijk komt dit met een veel heftiger negatieve lading bij hem terug.

Hoewel enerzijds alles vastligt, hangt anderzijds alles van de mens af – dat geldt voor elk gegeven ogenblik. Als wij ons hiervan bewust zouden zijn, zouden we niet weten wat we moesten doen. Daarom is dit voor de mens verborgen.

Opmerking: In sommige films laat men zien, dat iemand plotseling begint te begrijpen dat alles wat hij doet effect heeft op anderen en dan “bevriest” hij onmiddellijk

Mijn commentaar: Zelfs bevriezen helpt niet, want in de mate waarin hij bevriest, kan hij niet handelen en natuurlijk wordt ook daardoor iedereen beïnvloed.

From the Kabbalah Lesson in Russian 9/24/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed