Verandert de psyche door Kabbalah te studeren?

laitman_626Vraag: Verandert de psyche door Kabbalah te studeren?

Antwoord: Natuurlijk. Allereerst gaat een mens begrijpen dat alles wat er met hem gebeurt van Boven komt.

Ten tweede dat alles alleen gebeurt zodat hij de Schepper naar deze wereld kan brengen en probeert om Hem te rechtvaardigen, ongeacht de gevoelens en de invloeden die hij ervaart. Zoals er geschreven staat: “U bent voor mij en achter mij aanwezig”, dat betekent, dat de Schepper direct of indirect alles bestuurt, op een verborgen of een onthulde wijze.

Wij moeten ernaar streven dat de Schepper zich altijd aan ons kan onthullen, zodat zelfs de moeilijkste omstandigheden Hem niet voor ons verbergen. In werkelijkheid gaat het niet over de omstandigheden, maar over onze egoïstische verlangens.

Als deze verlangens klein zijn, op niveau nul of één, is de Schepper nauwelijks verborgen, dan kunnen wij in het zogenoemde Licht van Hassadim leven.

Er zijn ook verlangens op het tweede, derde en vierde niveau: heel sterke verlangens die ons door ondraaglijke egoïstische staten heen laten gaan, toch kunnen wij juist daarin met de Schepper verbonden zijn. Als de Schepper ons namelijk in een grove vorm van egoïsme onderdompelt en wij toch de verbinding met Hem niet loslaten en aan geen enkele egoïstische verleiding toegeven, bevinden wij ons in een staat van ontvangen ten dienste van geven.

Wij moeten begrijpen dat wij, voordat we iets kunnen corrigeren, daar eerst in ondergedompeld moeten worden. Zoals er geschreven staat: “Want er is geen rechtvaardige op de aarde die goed doet en niet zondigt” en dan bereikt hij – in zijn gecorrigeerde vorm – rechtvaardigheid. Met andere woorden: eerst wordt hij overspoeld door egoïsme, er ontstaat een probleem, en daarna volgt de correctie.

Daarom is een Kabbalist iemand die door absoluut alle denkbare staten die er in onze wereld bestaan, heengaat;

Opmerking: Deze woorden klinken niet als een aanbeveling.

Mijn reactie: Het gaat mij niet om een aanbeveling. Het belangrijkste is, dat een mens de waarheid leert kennen. Wij leven in een tijd waarin dit alles bekend moet worden. We hebben geen tijd voor aangename methoden, theorieën of filosofieën.

Wij leven nu in een situatie, waarin wij absoluut alles aan mensen moeten vertellen, dan zullen zij ontdekken wat er aan de hand is, want de verwarring waarin de mensheid op het ogenblik leeft, is nog nooit zo groot geweest. In het verleden was het rustig in de wereld. Maar in onze tijd is er sprake van ernstige stress. Ik hoop dat het verspreiden van de kennis van Kabbalah ons zal helpen om de ware wereld zo snel mogelijk te ontdekken.

From the Kabbalah Lesson in Russian 9/3/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed