In verbinding met de Schepper

laitman_284.02Vraag: Wat is de angst voor verandering in het leven?

Antwoord: De angst voor verandering komt van een klein egoïstisch “diertje” dat leeft en bang is om uit zijn holletje te kruipen. Alles is goed om hem heen, in ieder geval is alles vertrouwd. Hij wordt al moe van slecht nieuws. Dit is de angst voor verandering.

Voor een Kabbalist is het tegenovergestelde waar. Als ik mijn ogen dichtdoe en zeg dat alles van de Schepper komt, ben ik niet bang voor veranderingen, wat het ook zal zijn. Ik ben met de Schepper verbonden in alles wat er komt en alle negatieve veranderingen zijn voor mijn bestwil. Door er bovenuit te stijgen, word ik zelfs sterker in het contact met Hem. Vanuit deze houding, houd ik van de veranderingen die naar mij toekomen, ik koester ze.

Vraag: Wordt het dan zo, dat ik zelfs naar veranderingen uitkijk?

Antwoord: Natuurlijk. Hoe kan een egoÏst als ik anders met de Schepper verbonden blijven, dat kan niet anders dan door negatieve invloeden. Ik benader Hem alleen als ik van iets negatiefs wegvlucht.

Vraag: Vat een Kabbalist dan alle veranderingen, obstakels en problemen op als een uitdaging van de Schepper?

Antwoord: Omdat ik weet dat dit van Hem komt, hoef ik nergens bang voor te zijn, tenzij ik natuurlijk misplaatste dingen doe. Wij moeten goed begrijpen hoe en waarom het ons toegestaan wordt om op een bepaalde manier te handelen.

Alles komt immers van de Schepper, dus wat voor probleem kan er zijn als iemand constant met Hem verbonden is? Dit is onze redding, ons welzijn en ons goede leven.

Als een mens met Hem verbonden is, voelt hij altijd dat hij zich in een andere wereld bevindt, in een andere staat, in een samensmelting met de Hoge Kracht. Daardoor ga je alles wat voor onze ogen gebeurt, wat we waarnemen met onze oren en onze overige zintuigen in deze wereld, als iets bijkomstig opvatten, als een beeld waar overheen je altijd met Hem verbonden bent

De grootste gevoelens die een mens ervaart, vinden in de verbinding met Hem plaats. Het beeld van onze wereld wordt geleidelijk mistig en onwerkelijk, totdat het helemaal verdwijnt en alleen de verbinding van de mens met de Schepper overblijft. Dit is de eeuwige staat,

From the Kabbalah Lesson in Russian 8/13/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed