Ik besta omdat ik niet besta!

Laitman_025.01Wij bestaan in de Schepper die al onze gevoelens over het leven en ons bestaan bepaalt. Zelfs als wij de Schepper prijzen of vervloeken, wordt dit door Hem gedaan. Alles staat onder controle van de Schepper, buiten Hem bestaat er geen realiteit. In de mate waarin ik mij voor de Schepper annuleer, bouw ik mijzelf en bereik ik mijn essentie.

De Schepper heeft een barrière opgeworpen, Hij is verborgen. Omdat Hij volkomen verborgen is voor de schepping, heb ik de indruk dat ik besta. Maar als ik mijzelf verberg, kan ik – in de mate waarin ik dat doe – de Hoge Kracht onthullen en begrijpen dat ik in werkelijkheid niet besta, ik ben alleen de schaduw van de Schepper.

Een mens bouwt zichzelf als hij begrijpt dat er geen ander is dan de Schepper. Wij zien het als een soort paradox dat wij bestaan in “Geen ander dan Hij”. Juist omdat ik niet besta, besta ik! Mijn “ik”, mijn egoïsme, dat door de Schepper is geschapen, bestaat niet. Hoe meer ik mijn egoïsme annuleer, hoe meer ik in dit annuleren van mijzelf besta.

Er is hier geen sprake van een contradictie: Als wij begrijpen dat er niemand anders is dan de Schepper, worden wij groot en gelijkvormig aan Hem, Zijn partners, van “aangezicht tot aangezicht” met Hem verbonden. Dit alles vindt plaats dankzij de verborgenheid die Hij heeft gecreëerd, wij kunnen deze verborgenheid transformeren in Licht.

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 1/14/18, Preparation for the World Convention

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed