Dreigt er een wereldwijde apocalyps?

laitman_961,2Vraag: U intimideert mensen voortdurend met apocalyptische ideeën en u benadrukt dat degenen die Kabbalah studeren gered zullen worden, omdat uw organisatie de drager is van de methode die de mensheid redt. Zijn jullie een messiaanse beweging?

Antwoord: De  Mashiach (Messias) verwijst naar het Hoge Licht dat aan een mens de eigenschap van geven en liefde geeft, daardoor gaat de mens de Schepper voelen en komt hij verder..

Mashiach is afkomstig van het woord “Limshoch” (ergens uittrekken). Het gaat niet over een mens, maar over het Hoge Licht, de Hoge Kracht die ons uit het egoïsme trekt en ons naar het niveau van altruïsme en liefde tilt.

Vraag: En wat kunt u zeggen over de apocalyptische ideeën?

Antwoord: Het gaat hier niet over ideeën; wij leven in een wereld die op één ononderbroken apocalyps lijkt. Het is inderdaad zo dat deze ons nu nadert.

De Wijsheid van Kabbalah legt ons echter uit, dat de richting waar de wereld naartoe gaat niet doelloos is, hoewel de mensheid met grote problemen en lijden te kampen heeft. De wereld zal tot correctie komen als wij weer bij elkaar zullen komen als één enkele ziel en daarin zullen leven in de vorm die Adam genoemd wordt: die ene ziel.

Het gaat niet over een fysiek lichaam, niet over ons universum en niet over onze aarde, maar over een spiritueel systeem waar iemand, die zich in Kabbalah verdiept, toegang toe heeft; hij kan het onthullen, erin gaan werken en zichzelf ontwikkelen door in dit systeem te leven. Maar degene die zich hier niet in verdiept, zal niets kunnen uitrichten. Uiteindelijk zal hij zich toch bij het systeem moeten voegen, want niemand, geen enkele ziel, kan hieraan ontsnappen.

Vraag: Is uw organisatie werkelijk de drager van de methode waardoor de mensheid gered wordt?

Antwoord: Absoluut. Juist deze methode is de centrale kracht van onze organisatie. Deze methode legt uit hoe je alle problemen kunt oplossen, niet alleen als individu, maar als gehele mensheid

Deze oplossing gaat over het in evenwicht brengen van de negatieve krachten – die in ons aanwezig zijn – met de positieve krachten. Door Kabbalah te studeren, trekken wij het Hoge Licht aan, waardoor een mens zijn negatieve egoïstische krachten op de juiste manier in evenwicht kan brengen, en door het evenwicht tussen deze twee krachten kan hij een hoger niveau bereiken.

From the Kabbalah Lesson in Russian 9/24/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed