Definities van Kabbalah

281.01Vraag: Wat is de eerste definitie van Kabbalah, uit de tijd voor Baal HaSulam

Antwoord: Adam HaRishon, de eerste mens die in zijn leven de Schepper heeft bereikt, gaf de volgende definitie: Kabbalah is de methode om de Schepper te bereiken.

Later heeft Ramchal, de grote Italiaanse Kabbalist uit de 18e eeuw, gezegd: “De gehele Wijsheid van Kabbalah is er alleen om het Bestuur van de Hoge Wil te leren kennen, om te ontdekken waarom Hij alle schepselen geschapen heeft en wat Hij van hen wil…”(Daat Tevunot, p 21)

Als je de definities wilt lezen die door verschillende Kabbalisten zijn gegeven, zullen ze allemaal op elkaar lijken, want het is de Wijsheid die gaat over het bereiken van de Schepper, het Hoge Bestuur.

From the Kabbalah Lesson in Russian 9/10/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: