De witte vlek op de wereldkaart

laitman_942Ons gehele werk bestaat eruit dat wij ontdekken waarin wij een vrije wil hebben en hoe wij die op de juiste wijze kunnen gebruiken. Alles komt van de Schepper: het Licht, het verlangen om te geven en het verlangen om genot te ontvangen. Maar waar vinden we iets dat van ons afhangt als het Licht en het verlangen met elkaar in contact komen en in wisselwerking zijn met elkaar?

Heeft de Schepper het midden van de Sefira Tifferet – waar aan ons onafhankelijkheid is gegeven – met een bedoeling vrij gelaten? Of suggereert Hij dat alleen maar en kijkt Hij naar ons zoals naar kleine kinderen die denken dat zij alleen thuis zijn?

De vrijheid van wil kan alleen in de groep gerealiseerd worden, in de Ten. Daar wordt de Schepper onthuld. Het punt van contact tussen mij, de groep en de Schepper is daar te vinden waar ik dit vrije gebied in mijn verlangen, mijn denken en handelen onthul, de witte vlek, terra incognita, het onbekende land.

From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 1/14/18, “The Creator Desires to be Revealed,” (Preparation for Convention 2018)

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed