De overdracht van spirituele informatie

laitman_243_01Vraag: Is het juist om te zeggen dat de Schepper een student onderwijst via de leraar?

Antwoord: Natuurlijk. Zo gebeurde het vanaf de eerste Kabbalist Adam, en dit werd voortgezet door vele Kabbalisten die in de Torah beschreven worden. Noach en zijn zonen, zij zijn niet zijn zonen maar zijn leerlingen, tot aan Abraham.

En dit gaat verder vanaf Abraham via andere Kabbalisten: Isaac, Jacob, etc., zij worden zijn kinderen en kleinkinderen genoemd, maar in  Kabbalah betekenen familierelaties dat het zielen zijn die door de overdracht van spirituele informatie met elkaar verbonden zijn.

Als er in de Torah geschreven staat dat iemand een kind ter wereld heeft gebracht, heeft dat betrekking op spirituele objecten (Partzufim) die de een na de ander uit elkaar ontstaan, zich vermenigvuldigen en ontwikkelen.

Vraag: Is Isaac dan niet de zoon van Abraham, maar zijn leerling?

Antwoord: Natuurlijk. Hij heeft misschien wel 20 vrouwen gehad en 100 kinderen, wat dan nog? Het zijn zijn leerlingen die in de Torah beschreven worden.

Vraag: Als er staat: “Abraham’s familie”, wat betekent het woord “familie” dan?

Antwoord: Dat heeft betrekking op een spirituele staat: Abraham’s verlangen, Sarah genaamd, uit wie de ziel Isaac genaamd – de linkerlijn – is geboren.

From the Kabbalah Lesson in Russian 10/1/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed