2017: Samenvatting aan het einde van het jaar

laitman_229Vraag: 2017 is voorbij en we staan aan het begin van 2018. Kunt u ons zeggen wat het nieuwe jaar zal brengen?

Antwoord: Ik denk dat wij in het afgelopen jaar een enorm grote sprong voorwaarts hebben gemaakt. Wij hebben het begin bereikt van de eerste alomvattende spirituele staat: in de spirituele wereld “conceptie” genaamd. Dit is een heel hoge staat, moeilijk en zwaar, zoals elke nieuwe staat.

Ik ben er heel blij mee dat wij deze staat hebben bereikt en dat wij zijn begonnen aan het kijken naar onze ontwikkeling door middel van de groep, met de hulp van spirituele concepten, maar nu op een compleet nieuwe wijze, effectief, diep, vanuit een spiritueel begrijpen.

Dit is het belangrijkste wat er in de wereld is gebeurd. De rest is “kinderspel”.

Ik verwacht dat het komende jaar moeilijk zal zijn voor de wereld. De olieprijzen zullen drastisch dalen en Facebook zal minder populair worden. De internet systemen die bedoeld waren voor gratis gebruik en verbinding tussen mensen, zullen ontmaskerd worden als een absoluut egoïstisch systeem, gemanipuleerd door allerlei mensen, regeringen, naties en maatschappijen.

Wij bevinden ons nu in een staat waarin dit alles geleidelijk aan het licht zal komen. Ik denk daarom dat de mensheid zal gaan inzien hoeveel schade al deze systemen aanbrengen.

Op het internationale front valt er ook niet veel goeds te verwachten, de mensheid zal niet wijzer worden en zal niet verbeteren. Wij echter, degenen die enigszins begrijpen waar dit alles naartoe gaat, moeten aan anderen uitleggen dat alles uitsluitend afhangt van de opvoeding van mensen en van educatie, zodat men zal gaan begrijpen dat de voornaamste natuurwet de wereldwijde verbinding met elkaar is, en dat niet alleen in onze wereld, maar tussen alle werelden.

Hoe meer schade wij aanbrengen aan deze verbinding, hoe slechter het resultaat zal zijn. Laten wij ons egoïsme een halt toeroepen en niet toestaan dat het ons naar verdere destructie leidt, naar afscheiding en vijandelijkheid jegens elkaar.

From the Kabbalah Lesson in Russian 12/24/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed