Wie kan op de juiste wijze beoordelen wat Kabbalah is?

laitman_250Vraag: Alleen iemand die over de Machsom is gegaan, de onzichtbare grens tussen de fysieke en de spirituele wereld, kan de essentie van Kabbalah begrijpen. In deze tijd geldt dat alleen voor u, dus alleen u begrijpt de essentie. Hoe lossen wij dat op?

Antwoord: Allereerst ben ik niet de enige die over de Machsom is gegaan.

Ten tweede, hoe kan je op de juiste wijze beoordelen wat Kabbalah is, de Schepper, het systeem van het universum en de Krachten die alles besturen, als je geen onderdeel bent van dit systeem?

Over de Machsom gaan, betekent dat je het spirituele systeem binnengaat en daar op zijn minst een minimale component van wordt, zodat je zelfs door de geringste verbinding met het systeem gaat begrijpen wat het is. Anders bevindt een mens zich in een soort fantasie.

Daarom spreekt het vanzelf dat iemand die de Machsom niet over is gegaan – zoals het genoemd wordt – en in zichzelf het systeem van de Hoge Wereld niet heeft gecreëerd volgens de methode die hem leert om zich te verenigen met de vrienden, niet begrijpt waar Kabbalah over gaat.

Dit voelen we zelfs al voordat we de Machsom zijn overgegaan. Je gaat de Machsom over, of je doet het niet. Je bent ofwel in het systeem of erbuiten, je bent een één of een nul. Meer bestaat er niet.

From the Kabbalah Lesson In Russian 9/10/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed