Ware liefde

laitman_624.04Vraag: Wat is liefde? Is het een kracht, een energieveld?

Antwoord: Het is een kracht die van een mens uitgaat naar zijn omgeving. De eigenschap van geven, de kracht van geven, dit is de kracht van de liefde,

Als ik iets dat buiten mij bestaat waardevol vind, hoger dan ik ben, wordt dit liefde voor deze staat genoemd, voor dit verlangen of voor deze mens, het doet er niet toe hoe we het benoemen.

Vraag: Volgens de Wijsheid van Kabbalah is liefde de gelijktijdige onthulling van liefde en haat, niet zoals in onze wereld waar we ofwel van liefde of van haat spreken.

Antwoord: Als staten van “liefde” en “haat” onafhankelijk van elkaar bestaan, zijn het onechte gevoelens die wij forceren. Dan worden deze gevoelens alleen aan ons gegeven om er doorheen te kunnen gaan en de ware staat te bereiken. We kunnen het vergelijken met de natuurwetten: er kan geen min bestaat zonder een plus en geen plus zonder een min

Er bestaat geen liefde zonder haat en geen haat zonder liefde. Ze zijn boven elkaar gebouwd en we gebruiken ze als staten die ons door de Schepper worden gegeven.

Dit zijn heel realistische eigenschappen die we in ons op moeten nemen en we moeten met beide leven. In deze staat begrijp ik alle plussen en minnen in mij en in de ander. Ik begrijp dat de Schepper het zo regelt voor ons en dat hij ze geeft. Wij plaatsen de Schepper tussen ons en alleen dan bereiken we evenwicht in dit systeem tussen mijzelf, de ander, en de Schepper tussen ons

Dan vullen heden, verleden en toekomst elkaar aan, zoals in het systeem. De staat waarin ik een volkomen evenwicht vind tussen alle tegengestelde eigenschappen, noemen we “liefde”. Dit is de heel speciale staat van het ideale evenwicht van het systeem.

From the Kabbalah Lesson in Russian 8/6/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed